Saadet Partisi Çatalca İlçe Başkanı Fikret Çay Çatalca Belediyesi’nin stratejik planının yasaya uygun hazırlanmadığını ve içeriğinin zayıf olduğunu iddia etti. İlçe Başkanı Fikret Çay, “Plan hazırlanırken siyasi partiler, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerden görüş alınması gerekiyor. Çatalca belediyesi hepsini geri iterek plan hazırlamış ama planda mevcut durum ve hedef yok” dedi.
“Teşvikler bu hedeflere göre veriliyor”
Çatalca Belediyesi’nin 2015 – 2019 yılları arası için hazırlanan stratejik planın yasaya göre hazırlanmadığını belirten Fikret Çay , “Yasada bu plan hazırlanırken siyasi partiler, muhtarlar, sivil toplum örgütleri ve üniversiteler olacak. Maalesef bizim Çatalca belediyesi bunların hepsini geri iterek kapalı kapılar ardında bir plan hazırlamış ama planda mevcut durum ve hedef yok. Adeta başka belediyelerden alınmış bir kopyayı andırıyor. Onun içinde bilimsellikten uzak, birçok eksikliği ve yanlışlığı olan yasa gereği zoraki hazırlanmış bir stratejik plan ortaya çıkmış. Çatalca mahalleleri stratejik plan kapsamına alınmamış. Halbuki olması gereken, her mahallenin hayvancılığı, tarımı, seracılığı, fidancılığı, turizmi ve buna benzer diğer önemli faaliyetlerin 2015 yılında durumu bu, 2019 yılında da bu olacak gibi ele alınması gerekiyordu. Hedeflerin bu şekilde olması gerekiyor. Çünkü teşvik alacak yatırımcımız bu hedefleri göstererek teşvik alması gerekiyor.Bunun diğer bir avantajı da bölgemize gelen bir milletvekili, vali ya da kaymakam bilecek ki o mahallenin böyle bir hedefi var. Ona göre kafasında bir algı oluşturacak ve o şekilde elinden geldiğince o mahalleye yardımcı olmaya çalışacak. Bunların hiçbiri yok, bunlar eksik” diye konuştu.
“Orman Bakanlığı da yer tahsisi yapmak zorunda”
Saadet Partisi Çatalca İlçe Başkanı Fikret Çay, “Bulgaristan’da olduğu gibi hayvan ahırlarını mahalle merkezlerinden çıkarabiliriz. Bu sayede üreticilerimiz bir araya gelmiş olur ve küçük üreticimize de imkan sağlanmış olunur. Aynı işlem sera bölgeleri oluşturularak küçük çiftçilerimizin seracılık yapmasına imkan sağlamış olur. Buna Orman Bakanlığı’da yer tahsisi yapmak zorunda. Bunu Bulgaristan uyguluyor, Türkiye neden uygulamıyor? Çatalca’da bisiklet yolu var mı? Yok. Şuan ulaşım bisiklete dönüyor hem yakıttan tasarruf edilmesi için hem de sağlık amaçlı. Bunu Bükreş belediyesi yapıyor, hatta 40 yaşını geçen vatandaşa bedava bisiklet dağıtıyor. Bunlar Çatalca Belediyesi’nin stratejik planlarında yok, belediyenin gündeminde de yok, öyle bir kafa yapısı da yok” dedi.
“Personele eğitim verilmiyor”
Belediyenin personele eğitim vermediğini ifade eden Çay, “Çatalca Belediyesinin en büyük eksikliği de personele eğitim verilmemesi. Eleman alınıyor eğitim verilmiyor. Örneğin temizlikçi süpürgeyi küreği alıp çıkıyor dışarı yolu süpürüyor. O adama eğitim vermek gerekiyor. Her çöp atık değildir ayrı ayrı topla diye bunun eğitimi verilmeli. Her şeyin eğitimle olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi Çatalca İlçe Başkanı Fikret Çay, “Sonuç ve değerlendirme olarak şunu diyebiliriz ki, Çatalcalı ya hiçbir faydası olmayan bu stratejik planın iptal edilip tekrardan hazırlanması gerekiyor”.